Over een paar weken is het alweer Moederdag. De perfecte dag om je moeder in het zonnetje te zetten en te verrassen met een mooi cadeau. In onze webshop vind je allerlei producten voor een heerlijk diner of lekkere borrelplank. In dit blog delen wij onze favorieten met je.

Saffraan

Saffraan is het perfecte kruid om mee te koken en daarom heel geschikt om cadeau te geven. Het zit in een mooi doosje en is leuk om toe te voegen aan een cadeaupakket voor Moederdag.

Saffraan, “Io Zafferano”, staat ook wel bekend als het rode goud. Het bestaat uit de kostbaarste delen van de krokus, de stijlen en de bloedrode stempels die samen de stamper vormen. Deze stampers worden met de hand geoogst op Sardinië. Het woord saffraan is ontleend aan het Arabisch en betekent “geel”. De stampers van de saffraan krokus hebben een licht-bittere smaak en een aangenaam aroma dat iets weg heeft van honing. Goed te gebruiken als finishing touch in onze typisch Sardijnse pasta’s. Je kunt saffraan toevoegen aan verschillende gerechten zoals sauzen, rijst- en visgerechten en pasta’s. Onze saffraan is 100% biologisch.

Pastasaus door Kookmaestro Dries

Wil je je moeder verrassen met een lekker diner, maar ben je geen held in de keuken? Koop dan onze pastasaus en maak in een handomdraai een heerlijk gerecht voor je moeder! Onze pastasaus wordt gemaakt van biologische ingrediënten, ambachtelijk bereid volgens een recept van kookmaestro Dries. We hebben een variant met 100% rundergehakt en daarnaast hebben wij ook een vegetarische variant.
Tip: verwarm de pastasaus en schep deze bovenop de spaghetti of tagliatelle van Nonna di Sardegna. Strooi er vervolgens wat Pecorino over en je gerecht is helemaal top. Om het compleet te maken kun je natuurlijk een heerlijk wijntje mee bestellen. Proost en eet smakelijk!

Antipasti

Zondagmiddag is natuurlijk het perfecte moment voor een heerlijke borrelplank, zeker op Moederdag! In onze webshop vind je diverse producten die heerlijk zijn op de borrelplank:

Artisjokken: “Alla contadina” zijn baby artisjokken volgens oud boeren familierecept verwerkt. Ze worden gekweekt en geoogst in het Zuiden van Sardinië. De artisjokken worden met de hand schoongemaakt, geschroeid en daarna geblancheerd in witte wijn azijn. Vervolgens worden ze samen met diverse kruiden bewaard in zonnebloemolie. De smaak is karakteristiek een beetje bitter.

Uitjes op zoetzuur: “In agrodolce” zijn uitjes in zoet zuur. Hiervoor zijn uitjes van de hoogste kwaliteit geselecteerd, deze worden gewassen en vervolgens geblancheerd in witte wijnazijn en daarna met suiker en kruiden verwerkt en bewaard in zonnebloemolie. Heerlijk als hartig hapje op de borrelplank.

Gevulde zoete pepertjes: “Al tonno e capperi” zijn kleine, ovale, licht pittige pepertjes die worden gekweekt in het gebied van Villaspeciosa, in het Zuiden van Sardinië. Ze worden ontdaan van de zaden en vervolgens gevuld met tonijn en kappertjes. Daarna worden ze verwerkt volgens oud familierecept en bewaard in zonnebloemolie.

Genoeg lekkers om jou moeder mee te verrassen dus!

Speciaal voor Moederdag hebben wij een kortingscode voor jullie! Met de code moederdag ontvang je vanaf 24 april 2023 t/m 14 mei 2023 10% korting op je gehele bestelling.

Veel plezier met shoppen!