Of het nu een druilerige zondagmiddag is, of een knusse zaterdagavond: een borrelplank is altijd een goed idee. In onze webshop vind je allerlei heerlijke producten voor op de borrelplank, rechtstreeks geïmporteerd uit Sardinië. Wij delen in dit blog onze beste tips met je, cheers!

Pecorino

Een borrelplank is niet compleet met een goed stuk kaas: pecorino om precies te zijn. Pecorino is een harde kaas, gemaakt van schapenmelk. In onze webshop vind je 3 soorten pecorino, van een korte tot lange rijpingsperiode. Wij hebben pecorino die minder dan 2 maanden, 2 – 6 maanden en minimaal 12 maanden gerijpt is. Je kunt de kaas gebruiken om mee te koken, maar wij raden aan om hem te eten naast een goed glas wijn.

Wijntip: De Vidda Cannonau

Varkensworst

Naast kaas, mag ook een stukje worst zeker niet ontbreken op een borrelplank. Je shopt bij ons een traditionele varkensworst, ook wel Salsiccia Sarda Campidanese genoemd. De worst is gekruid en wordt gemaakt volgens een geheim en authentiek familierecept. Deze worst is heerlijk om te serveren op een borrelplank, naast een goed glas wijn. Leg er een stukje pane of ander (stok)brood bij om het af te wisselen met een neutralere smaak. Genieten!

Wijntip: Reposare “Il Costume” Cannonau

Pane

Pane Guttiau is een traditionele Sardijnse broodsoort. Het ziet er niet uit als brood, het is namelijk flinterdun en krokant. Je kan het in veel gerechten verwerken, maar wij geven de voorkeur om het te serveren op de borrelplank. Er zijn veel verschillende smaken te vinden. Wij verkopen Pane met rozemarijn, een lekkere combinatie. Heerlijk om te combineren met een stukje pecorino of varkensworst.

Wijntip: Berteru 2019 Cannonau

Zongedroogde tomaatjes

Kaas en worst vallen vrij zwaar, daarom is het altijd goed om ook een lichtere delicatesse op de borrelplank te serveren. Denk dan eens aan zongedroogde tomaatjes, ook wel Secchi genoemd. Secchi zijn kleine tomaatjes die langzaam in de zon worden gedroogd. Vervolgens worden er allerlei kruiden aan toegevoegd en worden ze bewaard in olie. Je kunt ze goed gebruiken in een gerecht, maar mogen ook zeker niet ontbreken op een borrelplank.

Wijntip: Reposare “Il Canto” Vermentino

Kom proeven tijdens Taste of Zutphen!

Wil je onze heerlijke delicatessen proeven? Shop ze dan online of kom langs bij onze stand op Taste of Zutphen. Taste of Zutphen is een tweedaags evenement op 25 & 26 maart, waarbij diverse winkels en restaurants een stand hebben. Je kunt hier onze heerlijke wijnen en hapjes proeven. We hopen je daar te zien!

Volg ons voor meer inspiratie op Instagram! Daar geven wij binnenkort ook tickets weg voor Taste of Zutphen.