Buzzonaglia tagliatelle di tonno

Voor twee personen

Buzzonaglia di Tonno is het meest malse en smaakvolle deel van de gele tonijn (Thunnus Albacares), gelegen dicht bij de graat. Dit deel heeft een volle, intense smaak en een boterzachte structuur, anders dan de droge, vezelige tonijn uit de supermarkt. Onze Buzzonaglia wordt met zorg met de hand verwerkt en ingelegd in hoogwaardige olijfolie en dit zorgt bij elkaar voor een diepe, rijke smaak.

Afkomstig van kleinschalige, duurzame vangst rond Sardinië, wordt deze tonijn gevangen met respect voor het ecosysteem en de eeuwenoude  visserstradities van het eiland.

Wil je de Sardijnse keuken écht proeven? Kookmaestro Dries heeft een heerlijk recept ontwikkeld: Buzzonaglia met tagliatelle – een smaakvol pastagerecht waarin de krachtige tonijn perfect tot zijn recht komt in een rijke tomaten-kruidenbasis. De tagliatelle voegt een fluweelzachte textuur
toe die de smaken prachtig omhult.

Tagliatelle met buzzonaglia di tonno

Ingrediënten

Benodigheden
Tagliatella200gr
Buzzonagliablikje
Sjalot1
Knoflook2 teentjes
Gedroogde tomaatjes6
Kappertjes2 eetlepels
Peterselie1 eetlepel
Reposare Vermentino50ml
Olijfolie2 eetlepelsin webshop ›

Aan de slag

  • 1

    Kook de tagliatellie in ruim water met zeezout van Nonna di Sardegna. Bewaar een kopje van het kookvocht voordat je de pasta afgiet.

  • 2

    Verhit de Arboribus olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en fruit 2-3 minuten tot ze glazig zijn.

  • 3

    Doe de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes van Nonna di Sardegna in de pan en bak nog 1 minuut mee. Blus af met Reposare Vermentino en laat het twee minuten inkoken.

  • 4

    Voeg de Buzzonaglia-tonijn toe en roer voorzichtig door, zodat de stukjes tonijn heel blijven. Verwarm alles door zonder te koken.

  • 5

    Voeg de gekookte tagliatelle toe en ook een beetje van het kookvocht om het gerecht mooi romig te maken. Meng goed en breng op smaak met een snufje Fior de Sale.