Buzzonaglia tagliatelle di tonno
Voor twee personen
Buzzonaglia di Tonno is het meest malse en smaakvolle deel van de gele tonijn (Thunnus Albacares), gelegen dicht bij de graat. Dit deel heeft een volle, intense smaak en een boterzachte structuur, anders dan de droge, vezelige tonijn uit de supermarkt. Onze Buzzonaglia wordt met zorg met de hand verwerkt en ingelegd in hoogwaardige olijfolie en dit zorgt bij elkaar voor een diepe, rijke smaak.
Afkomstig van kleinschalige, duurzame vangst rond Sardinië, wordt deze tonijn gevangen met respect voor het ecosysteem en de eeuwenoude visserstradities van het eiland.
Wil je de Sardijnse keuken écht proeven? Kookmaestro Dries heeft een heerlijk recept ontwikkeld: Buzzonaglia met tagliatelle – een smaakvol pastagerecht waarin de krachtige tonijn perfect tot zijn recht komt in een rijke tomaten-kruidenbasis. De tagliatelle voegt een fluweelzachte textuur
toe die de smaken prachtig omhult.
Ingrediënten
| Benodigheden | ||
| Tagliatella | 200gr | |
| Buzzonaglia | blikje | |
| Sjalot | 1 | |
| Knoflook | 2 teentjes | |
| Gedroogde tomaatjes | 6 | |
| Kappertjes | 2 eetlepels | |
| Peterselie | 1 eetlepel | |
| Reposare Vermentino | 50ml | |
| Olijfolie | 2 eetlepels | in webshop › |


©NonnaDiSardegna
©Sylvia Fritscheck
©NonnaDiSardegna
©NonnaDiSardegna
©NonnaDiSardegna




