Mogen we onze liefde voor Sardinië met je delen?

Zilveren lepel gevuld met Sardijns zeezout en rozemarijnzout van Nonna di Sardegna, gefotografeerd op een bed van grof zeezout uit Sant’Antioco.

Nonna’s waarheid op tafel

Nonna’s waarheid op tafel – over zout dat écht uit de zee…

Tonijn met een paspoort

Tonijn met een paspoort Van zee tot vork – het verhaal achter…
Ansjovisvangst – vissers met volle netten vol ansjovis
Drie manden met net gevangen tonijn – Sardinië
Jute zakje met Robusta Symfonie koffiebonen van Nonna di Sardegna©Sylvia Fritscheck
Vrouw oogst rijpe koffiebessen voor Sardijnse koffie – ambachtelijk gebrand in Cagliari
Salinari oogsten Fior di Sale Sardinië op de zoutvlaktes van Sant’Antioco
Romige risotto met Sardijnse saffraan en pecorino, geserveerd op een wit bord met glas Vermentino

Sardijnse saffraan – biologisch, zeldzaam en boordevol smaak

Sardijnse saffraan recepten – puur, zeldzaam en met een gouden…
Frittata met Sardijnse venkelworst, gebakken in een pan en gegarneerd met peterselie, geserveerd op rustiek jute met een gebroken eierschaal ernaast.

Sardijnse venkelworst

Sardijnse venkelworst – een klassieker met karakter Wie…
Cliënt van Stichting Philadelphia labelt duurzame spaghettimeter tegen voedselverspilling

Spaghettimeter tegen voedselverspilling

Spaghettimeter tegen voedselverspilling Spaghetti koken lijkt…
Gezond ouder worden zoals de Sardijnen – producten van Nonna di Sardegna - blue zone

Gezond ouder worden zoals de Sardijnen

Gezond ouder worden zoals de Sardijnen – ontdek hun geheim Gezond…
Koffie wordt ingeschonken uit een rode Moka Express op een gasfornuis, typisch Italiaans koffieritueel.©Sylvia Fritscheck

Het ritueel van de rode Moka

Sardijns gebrande koffie – het ritueel van de rode Moka In…
De granietbodem van Mamoiada

Reposare Il Costume

De granietbodem van Mamoiada. Het geheim van Reposare Il Costume? Als…
Reposare Il Nuraghe

Sardijnse rosé

Reposare Il Nuraghe – een glas Sardijnse zomer Er zijn wijnen…
Venkel bloemkoolcrème met bottarga

Bottarga

Bottarga – goud voor je pasta Een geheim uit de zee, recht…
Tagliatelle met buzzonaglia di tonno

Buzzonaglia tagliatelle di tonno

Buzzonaglia di Tonno is het meest malse en smaakvolle deel van de gele tonijn. Geniet van dit mooie recept uit Sardinië.
Smaken van Sardinië: Pecorino, Vermentino, noten en worst

De smaken van Sardinië

Sardinië, een parel in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende natuur, eeuwenoude tradities en vooral zijn heerlijke, ambachtelijke producten.
Nonna di Sargdegna© Nonna di Sargdegna

Borrelplank: onze beste tips uit Sardinië!

Een borrelplank is lekker en gezellig met goede wijn en fijne vrienden. En vooral als de borrelplank uit heel bijzonder eten bestaat. Bijvoorbeeld delicatessen uit Sardinië.
wijn italie sardinie

Sardijnse wijn – Reposare & De Vidda

In onze webshop vind je vier heerlijke wijnen uit Sardinië. Wij hebben deze wijnen een tijdje geleden laten testen door ‘de Grote Hamersma’.

Pane

Pane Carasau? In Nederland niet zo bekend, maar zó lekker. Superdun Sardijns brood dat heerlijk combineert met delicatessen of gewoon met zout.
Pecorino kazen uit Sardinië©NonnaDiSardegna

Pecorino – trots van Sardinië

In onze webshop verkopen we drie soorten Pecorino. We leggen graag even uit wat Pecoriono nu eigenlijk is. Want kennis van je producten leidt tot mooiere combinaties.

De kracht van de bodem – Cannonau op graniet

De bodem waarop wijnstokken groeien is wel degelijk van invloed op de smaak en kwaliteit van de wijn. In dit blog vertel ik hoe dat komt